SPF Soğuk Hava Deposu Isı Yalıtımı

Isı yalıtımının birçok özelliği içerisinde en önemlisi sağlıklı enerji tasarrufudur. Soğutma için gerekli enerji, aynı miktardaki ısıtma enerjisinden 8-15 kat daha fazladır. Bu nedenle iyi yalıtılmış bir dış duvarın maliyeti, kötü yalıtılmış veya hiç yalıtılmamış bir duvara oranla daha fazla ise de yalıtımlı duvar her yıl önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacaktır. Yapılan basit ısı hesapları göstermektedir ki, yalıtım için başlangıçta sarf edilen bir miktar fazla para, bina ömrü boyunca kendini kat kat amorti etmektedir. Yalıtım malzemesinin cinsine ve uygulama sistemine göre bu süre bazen bir yıl kadar kısa olabilmektedir. Bu nedenle ısı yalıtım malzemesinin seçimi ve uygulanacak yalıtım sisteminin önceden tespiti önemlidir.

Soğuk Hava Deposu Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır

Panel veya diğer ısı yalıtımı malzemeleri uygulaması ile projelendirilen Soğuk Hava Depolarında oluşan ek yerleri ve vida deliklerinin çokluğu nedeni ile ısı köprüleri oluşmaktadır. Bu sorun depo içerisindeki havanın belli derecede kalabilmesi için yüksek değerde enerji giderine ve dolayısıyla mali kayıplara neden olmaktadır. Oysa Sprey Poliüretan Köpük uygulaması ile projelendirilen Soğuk Hava Depolarının ısı yalıtımı uygulamaları hızlı, etkin ve tasarrufludur…

Uygulama yapılacak yüzeye, yüksek basınç altında püskürtülerek uygulanan malzeme uygulandığı yüzeyin detay noktalarında, çatı taşıyıcıların girinti ve çıkıntılarına kolay ulaşabilme, vida deliklerinin oluşturduğu ısı köprülerini yok etme yeteneği ile yatay ve düşey bütün yüzeyde iğne deliğinin bile kapandığı ek yersiz (monolitik) bir yalıtım örtüsü meydana getirir. Uygulama hızlı ve zahmetsizdir. Günde 750-1.500 m2 alanın ısı yalıtımı kaplaması yapılmasına olanak sağlar. Malzemenin uygulama alanına nakliyesi ve depolanmasından, işçilik maliyetlerinden ve zamandan tasarruf ettirir.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/yalitimuzmcomtr/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279